Представяме ви 5 от най-често използваните и полезни Wordpress плъгини. Започвайки от Wordfence плъгинът, който подобрява значително сигурността на вашия сайт, включвайки скан за вируси и firewall, стигайки до Woocommerce - най-полулярната добавка за онлайн магазини за платформата. В списъка включваме още няколко доста полезни добавки полезни за всеки сайт.

Wordfence Security 

е безплатна добавка за вашия уърдпрес сайт за повишаване на сигурността, включваща защитна стена, сканиране за вируси и заразени URL адреси.

Разработчиците му казват, че това е единствения плъгин за сигурност, който може да провери и възстанови ядрото на системата, шаблона/темата и файловете на плъгините, дори и да не разполагате с архив. Също така осигурява в реално време защита от атаки. Включва и възможност за двустепенна защита чрез парола и мобилен телефон + още множество опции.

WP Smushit 

това е изключително популярния плъгин, който всяка една статия посветена на бързодействието на един уърдпрес сайт препоръчва.

Той предоставя API, през което се извършва оптимизиране или по-скоро компресия на изображенията в сайта и прави това напълно автоматично. Плъгина съществува и като отделна онлайн услуга, но с този инструмент може да я интегрирате в блога си.

WordPress SEO

не е просто стандартен SEO плъгин, Yoast SEO се е превърнал в стандартен плъгин що се отнася до оптимизацията на Интернет търсачките. Това е пълният пакет за оптимизиране на уебсайт, който някога ще ви трябва.  Yoast SEO ви помага да оптимизирате вашето SEO на място. Всеки пост, всяка страница, всяко изображение, всеки URL- Yoast SEO обхваща всичко. Ще можете да поправяте съществуващи проблеми и да синхронизирате вашата бъдеща маркетингова стратегия относно съдържанието с най-добрите SEO практики.

Contact Form 7

е най-известното разширение за създаване на форми за контакт. Притежава защита от спам и много полезни разширения. Също така може да разгледате и разширението Contact Form 7 MailChimp Extension, Contact Form by BestWebSoft.

Woocommerce

WooCommerce е една добавка за WordPress с напълно отворен код, създадена от екипа на WooThemes. Тя ви позволява да изградите една наистина стабилна и надеждна платформа за онлайн магазин върху вашия WordPress, като по този начин ви позволява да я настроите изцяло по вашите лични предпочитания и критерии. Тя беше стартирана едва преди малко повече от две години, но вече може да се похвали с над един милион сваляния и бързо се превръща в една от топ добавките за всички WordPress потребители, които се занимават с онлайн търговия.