Маркетингът в Социалните мрежи е мощен метод за всеки вид бизнес да достигне пряко до клиентите си. Ако не присъствате в Социалните мрежи като Facebook, Twitter, Google+, Youtube, Instagram и Pinterest, вас ви няма изобщо!

 

Присъствието ви с социалните медии може да донесе забележителен успех на вашия бизнес, да създаде заинтригувани фенове на вашите услуги или марка, а дори и директни продажби. Това е прекият начин да стигнете до потребителите и да се информирате за техните впечатления и нужди.

Маркетингът в Социалните мрежи (SMM) е процес на създаване и споделяне на съдържание в социалните медийни мрежи, което включва дейности като публикуване на текст, снимки, видео, или друго съдържание, в това число и рекламно съдържание, което предизвиква ангажираност от страна на потребителите и води към действие (харесване, посещение на уебсайт, покупка и др.).

Социалните медии ще ви помогнат за реализиране на много цели, най-важните от които са:

  • Увеличаване на трафика към вашия уебсайт или лендинг страница
  • По-добра SEO оптимизация на вашия сайт и по-доброто ви намиране в Google
  • Изграждане на конверсии
  • Повишаване на информираността за услугата или бранда
  • Създаване на идентичност на бранда и асоцииране с положителна марка
  • Комуникация и взаимодействие с целевите аудитории
  • Директни действия на потребителите

Колкото по-голямо е присъствието ви в Социалните мрежи и по-ангажирана е аудиторията ви, толкова по-лесно е да осъществите всичко останали свои маркетингови цели!

Ние ще обсъдим с вас целите на вашия бизнес.  С каква информация и съдържание разполагате и каква можем да добавим за да създадем интересно и полезно съдържание за вашата целева аудитория? Кои Социални мрежи биха били най-подходящи, за да достигнем до целевата аудитория? С какви похвати? Как ще измерим резултатите? Започването на социална медийна маркетингова кампания, без стратегия, е като скитане в гора без карта - може да се забавлявате, но вероятно ще се изгубите.

Ние ще ви помогнем във всичко това или ще го направим вместо вас. Ако все още не присъствате в Социалните мрежи, то не чакайте повече, вече сте пропуснали много!